Stichting Probus Golf

Rotterdam, 5 oktober 2021

 

Verslag van het Golftoernooi op 30 september 2021

Helaas kon het jaarlijkse golftoernooi in 2020 tot veler teleurstelling door de Corona perikelen niet doorgaan. Voor 2021 had het bestuur 7 juli in gedachten, maar voor dat moment was het helaas niet mogelijk een toernooi te organiseren. Gelukkig was er een reservedatum, namelijk 30 september en op die dag kon er wel een toernooi plaatsvinden.

De deelnemers kwamen enthousiast binnen en meldden  zich bij de wedstrijdleiding voor de coronacheck en registratie. Daarna stond de koffie en thee klaar. Voor sommigen onder ons was het gebruik van de driving range de noodzakelijke oefening om wedstrijdfit te zijn. Voor de wedstrijd van dit jaar is gekozen voor de Oost en Zuid Lussen van de prachtige banen van Het Rijk van Nunspeet. Hier vind je verhoogde afslagplaatsen met een mooi  uitzicht op hetgeen wat komen gaat. De vele dennenbomen maken het een echte bosbaan.

Evenals in vorige jaren kon gekozen worden uit twee spelvormen. Een individuele Stableford wedstrijd waarvoor zich 15 deelnemers hadden opgegeven. Door de wedstrijdleiding waren zij verdeeld over 5 flights. De andere vorm was Texas Scramble met duidelijk meer deelnemers, namelijk 56 verdeeld over 15 flights. Er werd gestart via shot gun met op twee holes een dubbele start.

Na de openingswoorden van de voorzitter van Stichting Probus Golf en een korte toelichting door de Marshall van Het Rijk over de te hanteren regels in de spelvormen ging iedereen opgewekt naar de toegewezen afslagplaats. Het had in de vroege ochtend nog flink geregend in Nunspeet, maar nu waren de weergoden ons gunstig gezind en het bleef die dag zo goed als droog. De rondrijdende wedstrijdleiding kon met eigen ogen zien, dat de stemming er overal goed inzat en dat iedereen het naar de zin had. En dit kwam niet alleen door o.a. het saucijzenbroodje,   dat gedurende de wedstrijd door de marshalls werd uitgedeeld.

Na afloop van de wedstrijd was er ruim voldoende tijd voor een drankje en bitterbal, voordat de prijsuitreiking zou beginnen. Er waren deelnemers van 29 verschillende Probusclubs aanwezig wat een goede mogelijkheid was om in Probus verband nader met elkaar kennis te maken.  Ook werd afscheid genomen van de huidige voorzitter Leendert Kruidenier van de Stichting Probus Golf. Na diverse toespraken over het wel en wee van De Stichting werd aan Leendert een mooie fles port en bloemen overhandigd. Daarna stelde hij de nieuwe voorzitter Alfred Schoenmakers voor, die ook nog kort het woord nam.

Hoewel het primaire doel is een gezellige golf dag te hebben, werden voor aanvang van het diner aan de winnaars van deze dag de prijzen uitgedeeld, te weten de schaal, wijn en golfballen.

STABLEFORD:
1e prijs heren:   De heer Rino Tetteroo van Probusclub Ooster Baljuwschap Hoorn met 31 punten.                                                 Hij ontving ook de SCHAAL onze wisseltrofee.
1e prijs dames:  Mevrouw Marianne van Gils- de Koning namens Probusclub Tilburg met 35 punten.

2e prijs heren:   De heer Dick Zandee van Probusclub Markiezaat Bergen op Zoom met 30 punten.
2e prijs dames:   Mevrouw Rudie Huffermans van Probusclub Promix Enschede met 27 punten.

TEXAS SCRAMBLE:
1e prijs:
Het team van Probusclub Beijerland bestaande uit de heren B. Blijdorp, J.C. Bakker, P.J. Dam en P.J. van de Graaf met netto 62 slagen.
2e prijs: Hier hadden 2 teams een gelijke score.  Beide teams ontvingen een prijs.
Het team van Probusclub Den Helder/Julianadorp az bestaande uit Marco Slot, Monique Slot, John  Mossel en Ria Mossel.
Het team van Probusclub De Loosdrechtse Plassen bestaande uit de heren Fons Spliet, Gert Schaap, Francis Daniëls, Marcel Peters en hun coach Hans Slotboom.

LONGEST
Heren:   Pieter Jan Dam van Probusclub Beijerland.
Dames:  Rita Heikens van Probusclub Probus 4 Den Haag

NEARY
Heren:    Dick Zandee van Probusclub Markiezaat
Dames:  Ted Visser namens Probusclub Arnhem IV

Het is een goede traditie, dat door een vertegenwoordiger van Probus Nederland aan de winnaars in de verschillende categorieën een medaille met inscriptie wordt uitgedeeld. Namens Probus Nederland was vicevoorzitter Paul Witte aanwezig. Helaas waren deze niet op tijd beschikbaar en zullen later aan de winnaars worden toegezonden.

Gezien de vele positieve reacties van de deelnemers kunnen we terugzien op een zeer geslaagd toernooi .Als de omstandigheden het toelaten organiseren wij volgend jaar weer het toernooi en wel op Donderdag 14 juli 2022.

We hopen veel van de deelnemers van dit jaar dan weer in goede gezondheid terug te zien.

De wedstrijdleiding, Hans Bergers en Jaap van Doorn.