Iconen, een introductie

Iconen, een introductie

Misschien heeft u tijdens een vakantie of anderszins wel eens kennis gemaakt met iconen bij een bezoek aan een Oosters-Orthodoxe kerk. Iconen zijn afbeeldingen – met de hand geschilderd en meestal op een plankje hout – van Jezus, Maria, apostelen, heiligen en van Bijbelse taferelen. Iconen vervullen een liturgische functie in het oosters christendom.

Iconen zien echter niet altijd gemakkelijk toegankelijk. Wie wordt of worden er afgebeeld? Wat is de betekenis van de gebruikte kleuren en symbolen? Welke boodschap wil de icoon ons meegeven?

In dit boek ga ik nader in op deze vragen. Op het niveau van een introductie. Als je iets meer begrijpt van deze bijzondere religieuze beeldtaal worden iconen toegankelijker en krijg je meer zicht op deze vensters op de eeuwigheid.

Het boek is te koop op de site van de uitgever (Home page (mijnbestseller.nl)), bij de internetwinkels en bij iedere boekwinkel. De prijs bedraagt € 24,75, maar dan krijg je wel een boek van 164 pagina’s met ongeveer 100 afbeeldingen van iconen, allemaal in kleur afgedrukt.

Peter Visser, Lid Probusclub Goeree-Overflakkee

Enable Javascript