ICT Storing

Storing!
De websites van Probus, de lokale én de landelijke, laten de laatste tijd veel storingen zien. Dat is erg ongemakkelijk voor de clubs. Websites spelen immers een steeds grotere rol in onderlinge communicatie.

Wat is er aan de hand?  
Een beetje achtergrondinformatie. Websites draaien op basis van een database, een “content management systeem” (CMS) en een webserver. De database bevat alle gegevens, het CMS bepaalt de structuur van de website en de webserver zorgt voor communicatie tussen alle onderdelen.
Een week geleden heeft er een update van het CMS (in dit geval WordPress) plaatsgevonden. Daarna bleek de webserver niet meer goed te werken en werd de software van de webserver vervangen. Tijdens dit proces werd ontdekt dat een deel van het CMS was gehackt. Daarom moest alles per onderdeel en stap voor stap opnieuw worden geïnstalleerd. 

Dat merken we! Een deel van de clubsites is onbereikbaar, een ander deel genereert allerhande foutmeldingen. Ook de site van Probus Nederland is instabiel. Het is niet mogelijk een bericht over de storing op de website van Probus Nederland te plaatsen. Daarom sturen we dit bericht naar alle secretarissen.

Wat nu?  
Voor zover bekend, zijn er geen gegevens aangetast of verdwenen. De beheerorganisatie geeft aan enkele dagen nodig te hebben om weer een goed  werkend systeem operationeel te hebben. Daarom verzoeken we de secretarissen om de leden (en in het bijzonder de webmaster) van de club te informeren.
We zullen u, via de website van Probus Nederland, op de hoogte stellen zodra de situatie weer is genormaliseerd.

Het spijt ons zeer dat clubs even moeten accepteren dat de websites slecht werken.

 

Enable Javascript