Problemen na update website

Kort geleden heeft Mediaversa weer een update uitgevoerd van onze websites. Helaas moeten we vaststellen, dat dat ook nu weer tot stevige problemen geleid heeft.

Laten we er geen misverstand over bestaan: updates zijn noodzakelijk o.a. in verband met de computerveiligheid. We zijn natuurlijk er niet blij mee, dat dat telkens zoveel problemen veroorzaakt. Dat moet anders kunnen. We onderzoeken nu de mogelijkheden. Primair kijk je dan naar test mogelijkheden vooraf. Het probleem waar je dan als eerste op stuit is dat van de bekostiging. Het creëren van een adequate testomgeving kost het been en ander. Voorlopig zijn we daar nog niet uit.

De belangrijkste problemen van deze keer:

Classic editor verdwenen

De Classic editor (de basale editor die door veel webmasters gebruikt wordt) was verdwenen. De WP Bakery editors (“Frontend” en “Backend”) waren de enige keuze. Dat zij uitstekende editors, met veel meer mogelijkheden dan de classic editor, maar als je er niet mee vertrouwd bent is het best lastig. Er wordt aan gewerkt om die weer terug te brengen. Dat is per website niet veel werk, maar als je dan 250 websites moet benaderen wordt het weer veel. De verwachting is, dat dit probleem op korte termijn zal zijn opgelost.

Mocht het bij u nog niet werken, neem dan contact op met een van de leden van het supportteam: Support team – Welkom bij Probus Nederland (probus-nederland.nl).

Fout in het Toggle (Hamburger) menu

Helaas werkt het toggle menu op dit moment niet goed. Er wordt wel hard aan gewerkt, maar de oplossing daarvoor is nog niet gevonden. Dat betekent dat we nog even niet met het hamburgermenu kunnen werken. Dat is heel lastig voor de telefoon en tabletgebruikers. Voor PC en MAC gebruikers zijn er geen problemen.

 

Enable Javascript