Acht vrouwen in een mannenwereld

Het is 1956. Acht jonge vrouwen staan voor de deur van OD26, het clubhuis van de Delftsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging van de Technische Hogeschool Delft . Ze kennen elkaar nog niet, en hun achtergronden zijn heel verschillend, maar ze zijn vastberaden hun leven in te vullen op een manier die tot dan toe eigenlijk alleen was weggelegd voor mannen: zelf beslissingen nemen, geld verdienen en carrière maken. Vaak tegen het advies van hun eigen familie in.
In Acht vrouwen in een mannenwereld beschrijt Marian Geense (zelf een van de acht) hoe deze vrouwen, ieder op een eigen manier, omgingen met studie, gezin en het werken in een mannenwereld. Het boek geeft een persoonlijk relaas van de ontwikkelingen van deze vrouwen, tegen de achtergrond van een verschuivende tijdsgeest in de tweede helft van de twintigste eeuw: vanaf de wederopbouw en de hippietijd tot de mobiele telefoon en de energietransitie.
Marian Geense studeerde af in Delft als civiel ingenieur en dat inspireerde haar om in deze roman het verhaal te vertellen van haarzelf en haar jaargenoten; het verhaal van acht meisjes die een technische studie gaan volgen, maar ook het verhaal van acht vrouwen die carrière maken en een gezin stichten.

Marian Geense, Lid van Probusclub Prins Alexander

Uitgeverij Aspect
Amersfoortsestraat 27 | 3769 AD | Soesterberg
www.uitgeverijaspekt.nl | 0346-353895
info@uitgeverijaspekt.nl

Enable Javascript