Bestuur Probus Nederland

Probusclubs zijn principieel autonoom. Het bestuur vertegenwoordigt de Probusclubs niet, maar is dienstverlenend, coördinerend en, indien gewenst, ook bemiddelend.

Het bestuur van Probus Nederland is behulpzaam bij het oprichten van nieuwe clubs; geeft informatie over relevante kwesties; coördineert de onderlinge service; bevordert de onderlinge communicatie; stelt een website ter beschikking en onderhoudt een eigen website.
Het bestuur verleent, na toetsing van opzet en werkwijze aan de standaarddoelstelling, het Certificaat van Erkenning. Zo wordt bereikt dat alle nieuwe Probusclubs, met behoud van autonomie en eigen sfeer, een gemeenschappelijk doel hebben en dezelfde uitgangspunten hanteren. 
Regelmatig organiseert zij een Landelijke Probusdag voor afgevaardigden van de clubs. Allen bespreken hier de nieuwste ontwikkelingen en er is een gerenommeerd spreker met een actueel thema.  Regelmatig komt er een Nieuwsbrief uit, een communicatiemiddel bij uitstek. 

De Stichting Probus Nederland is onafhankelijk. Zij is verantwoordelijk voor kwaliteit en continuïteit van de Probus beweging. Haar bestuur legt via het jaarverslag van de secretaris en het financieel jaarverslag van de penningmeester jaarlijks verantwoording af aan de geassocieerde Probusclubs.

Bestuurssamenstelling

220202 W van Straten 500x500

Voorzitter

Wouter van Straten
Probusclub Aaofweerijs e.o.
voorzitter@probusnl.info

220202 H Heesewijk 500x500

ICT-aangelegenheden

Harry van Heesewijk
lid van PC Delft ’81
ict@probusnl.info

220202 S Rosman 500x500

Secretaris

Steven Rosman
Lid van PC Maarssen
secretaris@probusnl.info

220202 JH de Wit 500x500

Interne communicatie

Jan-Hein de Wit
Lid van PC Venray
ledenadmin@probusnl.info

Richard de Casseres.jpg

Penningmeester

Richard de Casseres
Lid van PC Festina Lente
penningmeester@probusnl.info

JOlien

Projecten

Jolien Bogaards
Lid van PC Pauw-er Ermelo
projecten@probusnl.info

brigitte

Webshop

Brigitte Kuijpers-van den Assem
Lid van PC Matriarchaat West Brabant
winkel@probusnl.info

Jaarstukken