De verliefde asperge

Machtig werkje!
Het moet gezegd worden. Bergen op Zoom is het jubelstadje aan de Schelde op de Brabantse Wal en tevens bekend van de drie AAA’s. De drie AAA’s zijn zeer bekend bij degenen die zich bezighouden met het Bourgondische karakter van de stad en waarvan de oorsprong ligt in de jaren tachtig.

Dit is onder andere een van wetenswaardigheden die u kunt lezen in het werkelijk aardige boekje van Paul Asselbergs. Dit rijk geïllustreerde werkje zal uw nieuwsgierigheid over de stad Bergen op Zoom en de drie AAA’s verder opwekken. Het beroemde gedicht ‘De Verliefde Asperge’ ontbreekt niet. Maar er zijn meer interessante zaken in dit boekje te vinden. Als oud-voorzitter van de streekorganisatie Brabantse Wal ben ik jaren geleden verliefd geworden op dezelfde asperge. Die verliefdheid is altijd gebleven en die zal ook altijd blijven. Dat is de kracht van dit gedicht en de wijze van formuleren van de maker.

Op de machtige gevel van een huis in wijk de Soete Veste zal straks ‘De Verliefde Ansjovis‘, als herkenbare poëzie aan iedereen die het maar lezen wil, prijken. Vanaf dat moment heeft de tweede A een, terecht, dominante plek ingenomen. De aardbei, tja de aardbei, die hoort er natuurlijk ook bij. Ik meen Paul Asselbergs goed genoeg te kennen dat ook deze geweldige fruitige vriend een ereplaats zal krijgen. Wie weet hoe, wanneer en waar!

De Verliefde Asperge kreeg een stAAArtje is een boekje dat bij niemand op de plank mag ontbreken.
Martin Groffen
Voorzitter Grenspark Kalmthoutse Heide.

Auteur Paul Asselbergs, lid van Probusclub De Heerlijkheid Bergen op Zoom

Enable Javascript