Landbouw, Natuur en jacht

Landbouw, natuur en jacht, ’n stuk van m’n leven.

Deze drie onderwerpen komen in dit nieuwe boek allemaal vrij ruim aan bod. Er zijn ook nog wat zijsprongetjes gemaakt, o.a. naar de tegenwoordige ‘stadsmens’ en naar de (naar mijn mening) soms wat overdreven ‘liefde voor dieren’.

Vele van mijn opgedane ervaringen tijdens praktijkstages op de landbouwschool vond ik interessant en soms lachwekkend genoeg om u daarvan deelgenoot te maken. Ik was niet zo’n handige klusser. Maar mijn mooie baan bij Staatsbosbeheer bracht mij vaak tot andere klussen: tegenstellingen tussen landbouw en natuur verzachten, vertrouwen winnen. Ook dat is soms best een klus. Relativeren vind ik ook belangrijk, en op een gepast moment humor een plekje geven, dat kan soms ook helpen. Mijn grote hobby jagen komt in dit boek op een andere manier aan de orde dan in mijn in 2015 (inmiddels uitverkochte) boek Jagen met plezier. 

Ik jaag nu bijna 45 jaar, en ik kijk daar met plezier, maar vooral ook met grote dankbaarheid op terug.

Het boek is ook nu weer verrijkt met mooie foto’s van mijn zoon Robert-Jan en schilderijen van mijn echtgenote Marianne.
Ik wens u veel leesplezier

Paul Asselbergs, lid van Probusclub de Heerlijkheid Bergen op Zoom

Mijn e-mailadres is: paul.asselbergs@home.nl

Bellen kan ook: 0164-235415

Enable Javascript